Гаївська ЗОШ І-ІІ ступенів
Мого дитинства краю рідний,Моя стежиночко свята. В проміннях сонечка зігріта,
Моя ти школо Гаївська.
Ми раді Вас вітати на сайті нашої школи!
Організація якісного харчування учнів у навчальному закладі — одне з важливих завдань у діяльності директора школи. На плечі керівника загальноосвітнього навчального закладу лягає одне проблемне питання — забезпечити безкоштовне харчування учнів, адже фінансування закладається не з настанням навчального року, а з початком календарного. І про це слід пам’ятати.
Організацію харчування учнів покладено на органи:
- виконавчої влади
- місцевого самоврядування.
Безпосередньо ж усіма організаційними питаннями займаються керівники загальноосвітніх навчальних закладів. Натомість органи виконавчої влади та місцевого самоврядування опікуються лише забезпеченням фінансування.
Меню на осінній період 2021 - 2022 н. р.
Меню 1 - 4 класи 2021 - 2022 н.р.
Меню 5- 8 класи 2021 - 2022 н.р.
Меню на зимовий період 2021 - 2022 н. р.
Харчування здобувачів освіти згідно нового меню
У Гаївській філії (ЗЗСО І – ІІ ступенів) Хмелівського ліцею навчається 43 учні. Усі вони 100% охоплені гарячим харчуванням. Із них 25 учнів забезпечені пільговим безкоштовним: учні 1 – 4 класів, діти учасників АТО.З 01.01.2022 року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм харчування та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Навчальний заклад перейшов на оновлене перспективне чотиритижневе сезонне меню. Відповідно меню, погодженого Роменським управлінням Головного управління Держпроспоживслужби в Сумській області, у харчовому раціоні школярів відсутні кондитерські вироби, бо в них забагато цукру та трансжирів, обмежене споживання хліба та картоплі, соків, збільшена кількість сезонних свіжих фруктів і овочів. Новим меню передбачено збільшення споживання молока та кисломолочних продуктів, круп, бобових, суттєво обмеження кількість солі у стравах. Технологічний процес смаження замінений тушкуванням та запіканням.
До сезонного перспективного меню ввели нові страви: курка по – італійськи, фрикадельки рибні, львівський сирник із сметаною, салати з сезонними овочами з додаванням сухариків (приготованими власноруч), зеленого горошку, насіння), додали в меню йогурти, твердий сир.
Щоденний контроль за якістю готових страв здійснює бракеражна комісія, до складу якої обов'язково входить черговий вчитель.
Контрольні страви 19.01.2022
Контрольні страви 20.01.2022