Навігація
Наша школа
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14

Гаївська ЗОШ І-ІІ ступенів

Мого дитинства краю рідний,
Моя стежиночко свята.
В проміннях сонечка зігріта,
Моя ти школо Гаївська.

Ми раді Вас вітати на сайті нашої школи!

   

 Організація якісного харчування учнів у навчальному закладі — одне з важливих завдань у діяльності директора школи. На плечі керівника загальноосвітнього навчального закладу лягає одне проблемне питання — забезпечити безкоштовне харчування учнів, адже фінансування закладається не з настанням навчального року, а з початком календарного. І про це слід пам’ятати.

Новий санітарний регламент

Організацію харчування учнів покладено на органи:

 - виконавчої влади

 - місцевого самоврядування.

     Безпосередньо ж усіма організаційними питаннями займаються керівники загальноосвітніх навчальних закладів. Натомість органи виконавчої влади та місцевого самоврядування опікуються лише забезпеченням фінансування.

Постанова № 305  "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"

Меню на осінній період 2021 - 2022 н. р.

Меню 1 - 4 класи 2021 - 2022 н.р.

Меню  5- 8 класи 2021 - 2022 н.р.

Меню 9 клас 2021 - 2022 н.р.

Меню на зимовий період 2021 - 2022 н. р.

Меню 1-9 класи 

Харчування здобувачів освіти згідно нового меню

У  Гаївській філії (ЗЗСО І – ІІ ступенів) Хмелівського ліцею навчається 43 учні. Усі вони 100% охоплені гарячим харчуванням. Із них 25 учнів забезпечені пільговим безкоштовним: учні 1 – 4 класів, діти учасників АТО.З 01.01.2022 року вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм харчування та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Навчальний заклад  перейшов на оновлене перспективне чотиритижневе сезонне меню. Відповідно меню, погодженого Роменським управлінням Головного управління Держпроспоживслужби в Сумській області,  у харчовому раціоні школярів відсутні  кондитерські вироби, бо в них забагато цукру та трансжирів, обмежене споживання хліба та картоплі, соків, збільшена кількість сезонних свіжих фруктів і овочів. Новим меню передбачено збільшення споживання молока та кисломолочних продуктів, круп, бобових, суттєво обмеження кількість солі у стравах. Технологічний процес смаження замінений тушкуванням та запіканням.

До сезонного перспективного меню ввели нові страви: курка по – італійськи, фрикадельки рибні, львівський сирник із сметаною, салати з               сезонними овочами з додаванням сухариків (приготованими власноруч), зеленого горошку, насіння), додали в меню йогурти, твердий сир.

Щоденний контроль за якістю готових страв здійснює бракеражна комісія, до складу якої обов'язково входить черговий вчитель.

Контрольні страви 19.01.2022

       

Контрольні страви 20.01.2022

   

меню для ucoz
Найкраще
  • - !
  • -
  • -
  • -

Вчимося цікаво
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »
  • »

uCoz

Экспорт новостей RSS 2.0

В закладки: